Posted on

Ta hand om ögonen, din främsta accessoar

Visst är det kul att frossa i olika accessoarer som smycken, glasögon och hårprydnader, men mitt i ditt ansikte sitter faktiskt dina främsta accessoarer, nämligen dina ögon. I den här texten ska vi berätta om hur du på bästa sätt tar hand om dina ögon och får dem att glittra.

Ta hand om den känsliga huden kring ögonen

Huden kring dina ögon är mycket tunnare än övrig ansiktshud. Det gör också att den är mycket känsligare och lättare drabbas av fina linjer och rynkor. Du behöver därför ta hand om den med speciella produkter. För dig med mogen hud är det bra att använda en kräm eller ett serum med retinol, till exempel Verso eye serum som innehåller den eftertraktade ingrediensen. Retinol gör att produktionen av kollagen och elastin stimuleras och bidrar därför till en slätare och mer jämn hud. Har du problem med mörka ringar under ögonen kan en kräm eller ett serum med retinol hjälpa.

När du tar bort dagens makeup är det viktigt att du behandlar huden kring ögonen med största omsorg. Använd speciella produkter som är gjorda för att skonsamt avlägsna ögonmakeup. Undvik också att gnugga på huden med en handduk. Badda den istället torr.

Bra kost och tillräcklig sömn är även det två viktiga faktorer som gör stor skillnad för den tunna huden kring ögonen. När du sover tillräckligt reduceras bland annat mörka ringar.

Lyft ögonen med hjälp av ögonbrynen

Ögonbrynen ramar effektivt in ögonen och lyfter deras utseende. Det kan därför vara värt att lägga lite extra tid på just brynen. Om du är osäker på hur du ska forma brynen för att de ska se bra ut så kan det vara en god idé att gå till en salong och få brynen stylade. På så sätt lär du dig hur du formar dem på ett bra sätt.

Att fylla i dina ögonbryn med en penna eller brynskugga som ligger nära den egna tonen kan också skapa mer definition och inramning till din blick. Våga experimentera för att ta reda på vilken typ av look just du gillar.

Rama in med snygg makeup

I alla tider har människor utsmyckat sig på olika sätt, inte minst genom att måla ögonlocken och området kring ögonen. Innan det fanns ögonmakeup använde man sig till exempel av kol för att förstärka blicken. Idag finns det dock mängder av ögonmakeup att välja bland. Vill du ge ett naturligt intryck fungerar det bra att bara fylla i ögonbrynen och måla ögonfransarna med maskara. Gillar du att lägga lite extra krut på ögonmakeupen finns många olika skuggor och eyeliners att välja bland. Vill du använda eyeliner krävs dock lite träning. Var dessutom noga med att vingen på eyelinern pekar uppåt och inte nedåt. En vinge som pekar nedåt får dig nämligen att se trött och hängig ut, medan en som pekar uppåt ger dig en piggare blick.

Prova även att lägga en ljus, lätt skimrande skugga i ögonvrån. Den gör att din blick upplevs som klarare.