Posted on

Så marknadsför du ditt företag

För den som tillverkar sina egna smycken eller accessoarer kan det kännas som ett bra nästa steg att starta sitt eget företag och börja sälja sina smycken eller accessoarer. Men för att du ska lyckas med ditt smyckesföretag finns det några saker som kan vara bra att tänka på. I det här inlägget får du några tips på hur du marknadsför dig och ditt företag.

Reklamprodukter

Det finns många bra sätt att marknadsföra ditt företag. Ett bra sätt är genom att trycka upp företagets namn på olika produkter. Det kallas för reklamprodukter eller profilprodukter. Det finns många reklamprodukter att välja bland, allt ifrån kläder till vattenflaskor till tygväskor till badbollar, muggar, läppcerat,paraply och godis. Du hittar säkert något som skulle passa att trycka ditt smyckesföretags namn på. Fördelen med att ha reklamprodukter är att chansen är stor att någon lägger märke till ditt företags namn och kollar upp det, vilket i sin tur kan leda till att fler hittar till ditt smyckesföretag och fler handlar smycken eller accessoarer av dig.

Kontakter

Ett annat bra sätt att marknadsföra ditt företag är genom att knyta nya kontakter. Se till att visa framfötterna och nämn att du har startat ett företag som säljer smycken så kommer förhoppningsvis personen i fråga lägga det på minnet eller tar emot ditt visitkort. När personen sedan är ute efter att köpa nya smycken till sig själv eller någon annan finns chansen att han eller hon kommer att kolla upp dig och ditt företag. Förutom att du kan knyta nya kontakter i verkliga livet är internet ett bra sätt att knyta digitala kontakter.

Internet

Förutom att du kan marknadsföra dig och ditt företag i verkliga livet genom att visa att ditt företag finns på produkter och genom att presentera ditt företag för andra människor är internet det vanligaste, och enklaste sättet att marknadsföra sig på. Om ditt smyckesföretag inte finns på internet är det för dagens konsumenter svårt att hitta till dig. Därför är det viktigt att du finns tillgänglig på internet och i den här avslutande delen får du några tips på saker du kan göra för att marknadsföra ditt smyckesföretag med hjälp av internet.

Hemsida

Att ha en hemsida till ditt smyckesföretag är viktigt. Det är särskilt viktigt om du som många andra har valt att styra din verksamhet digitalt och har en webbshop där dina kunder kan köpa dina smycken eller accessoarer. Hemsidan ska vara enkel att förstå för att kunderna ska hitta det de behöver. När de använder sig av sin sökmotor och söker efter smycken kan din hemsida komma upp som förslag.

Sociala medier

Du kan marknadsföra ditt smyckesföretag med hjälp av sociala medier. Det finns flera bra sätt att använda sociala medier i marknadsföringssyfte. Du kan till exempel starta ett konto på Instagram där du visar upp exempel på vad som finns i ditt sortiment. Om kunden blir nyfiken kommer de vilja klicka sig vidare till din webbshop eller besöka din fysiska butik.