Posted on

Klockan – den perfekta accessoaren

Ordet accessoar kommer från franskans Accessoire de mode vilket kan översättas till tillbehör till mode. Det är ett brett ord som innefattar tillbehör såsom hattar, smycken, väskor, skor, handskar, mobilskal och skärp vilka kompletterar resten av bärarens outfit och stil.

Med dagens utbud av kläder är det många som hinner tröttna på klädesplagget innan det faktiskt har gjort sitt, kläderna håller generellt mycket längre än vad vi ibland önskar. Idag blir alla bättre och bättre på att inte slänga bort utan istället sälja vidare sina kläder alternativt skänka bort dem men ibland kan det vara lönt att istället ha kvar dem och istället se till att matcha dem med olika accessoarer. En svart klänning kan te sig helt annorlunda genom en ny scarf, ett iögonenfallande halsband eller ett skärp. En enkel klänning kan framstå som mycket exklusivare genom att den kombineras med rätt tillbehör.

En klocka kan vara diskret eller framträda rejält – många modemedvetna, oavsett vilken budget de har att tillgå, kompletterar gärna sin outfit med rätt klocka och klockgarderoben innehåller såväl lyxigare som billigare varianter, iögonenfallande och diskreta. Idag tillverkar de allra flesta klädmärken också klockor och det finns möjlighet att öka på klockgarderoben med mängder av klockor av olika snitt, färg och pris. Men så finns det de märken som endast tillverkar klockor (eller nåja, nästan).

Triwa

För snart femton år sedan grundade fyra klockintresserade vänner märket Triwa vilket står för Transforming the Industry of Watches. Tack vare företagets framgångar har man idag kompletterat med solglasögon och armband.

Studion är belägen i Stockholm och här både designar man och utvecklar sina produkter. Grundtanken med varje artikel som skapas är att användarna själva ska vilja bära dem och det ser ut att vara ett vinnande koncept. Klockorna är eleganta och tidlösa samtidigt som de andas skandinavisk enkelhet och modernitet. Oavsett om klockan ska matcha en kostym, aftonklänning, sportklädsel eller vardagsoutfit har Triwa något att erbjuda.

by Billgren

by Billgren designar herrklockor av tidlösa, eleganta och klassiska snitt. Oavsett vardag eller fest ska klockan matcha outfiten utan att inköpet skapar ett stort hål i plånboken. Här väljer bäraren på sportiga klockor med schweiziska urverk och klockor med läder- eller mesharband. Oftast kan armbandet enkelt bytas ut.

Studion är belägen i Malmö där alla smycken och klockor designas. Företaget har en stor och genuin omsorg om miljön och vurmar för såväl natur som djur varför man samarbetar tätt med The Perfect World Foundation. Man har även donerat pengar till ”Save the Ocean”, ett projekt som arbetar för havens överlevnad.

Daniel Wellington

Filip Tysander, grundare av detta oerhört populära klockmärke, mötte under en resa en brittisk, välklädd gentleman som tyckte om vintageklockor vilka han matchade med slitna NATO-band. Mannen hette Daniel Wellington och han har fått namnge ett av Sveriges mest populära klockmärken. Klockorna är tunna med en minimalistisk stil och ger bäraren möjlighet att enkelt byta ut armbandet. Armbanden är för övrigt inte bara sådana som påminner om NATO-bandet utan kommer också i läder och mesh.