Posted on

Svenska smycken

Sverige kan stoltsera med flertalet märken som erbjuder accessoarer av högsta kvalitet och som ofta röner intresse runt om i världen.

Lotta Djossou

Märket grundades i mitten av 1990-talet och idag skapar man unika, handgjorda smycken inspirerade av naturen. Smycken där materialet nogsamt väljs ut för att skapa något unikt som ofta är både sofistikerat och romantiskt.

Sandqvist

Märket startades som ett sidoprojekt år 2004 men kom snabbt att bli så pass populärt att det krävdes mer tid än så. Sandqvist är idag ett uppskattat märke världen över, mycket tack vare dess enkla skandinaviska design. Sandqvists produkter, från väskor till plånböcker, tillverkas alla med stor hänsyn till hållbarhet och miljö.

Drakenberg Sjölin

De två kvinnorna som ligger bakom detta omåttligt populära märke träffades i USA år 2000. År 2009 grundade de sitt gemensamma smyckesmärke som har kommit att bli ett av de mest betydande i Sverige och samtidigt oerhört populärt utomlands. I sin design tänker man skandinaviskt och vill fånga skönheten i det enkla. Därigenom skapas smycken som är klassiska, eleganta och modernt minimalistiska. Naturen gör avtryck i designen och man vill att smyckena ska spegla tidlöshet.

Efva Attling

Ett av de mest kända svenska smyckesmärkena utomlands och som uppskattas av såväl män som kvinnor. Kändisar som Jennifer Aniston, Kylie Minogue och Angelina Jolie har setts bära hennes kreationer. Efva tillverkade sitt första smycke vid 11 års ålder men det var först långt senare som smycken kom att bli hennes huvudsyssla. Kärleken till människan, vackra former och det oskrivna ordet präglar hennes design.