Posted on

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är en av Stockholms mest klassiska butiker och här finns också några av de mest klassiska accessoarerna Sverige kan uppbringa. Svenskt Tenns grundare, Estrid Ericson, månade om att såväl hemmet som människan skulle prydas av fina accessoarer och här finner man smycken, nyckelband, tyg- och skinnväskor, scarfs, plånböcker, sminkväskor och mycket annat. Estrid formgav själv såväl smycken som accessoarer och sedan hennes tid har sortimentet utvecklats och utökats.

Alla accessoarer tillverkas av gedigna material såsom tenn, mässing, läder, skinn och linne. Gärna med något av de mönster som är så väl förknippade med Estrid Ericson och Josef Frank. En sminkväska med det klassiska elefantmönstret pryder varje kvinnas resoutfit. Ofta tar man in en modeskapare som får formge för Svensk Tenn, bland annat har Lars Nilsson formgivit en väska och Märta Mattsson har skapat flera smycken. Även herrar finner utsökta accessoarer hos Svenskt Tenn, bland annat manschettknappar i silver och en skinnportfölj.

Det som är speciellt för Svenskt Tenn är att 80 % av sortimentet består av egen design och det kan man tacka både Estrid och Josef för. Bland annat efterlämnade Josef Frank flera tusen möbelritningar och hundratals textila mönster och dessa lever kvar och är moderna än idag. Svenskt Tenns överskott går till forskning inom miljövård, genetik, läkemedel, biomedicin och ekologisk hållbarhet.