Posted on

Scarfar och sjalar – den ultimata accessoaren

När man talar om accessoarer tänker de flesta nog på saker som smycken, handväskor och skor. Men faktum är att accessoarer kan vara så mycket mer. En typ av accessoar som ofta glöms bort, eller tas för given, är scarfar och sjalar. Detta är lite tråkigt eftersom detta plagg, eller accessoar, verkligen är mycket mångsidigt och kan användas på en uppsjö olika sätt.

Accessoryshop hittar du ett stort utbud av olika typer av scarfar och sjalar. Där finns något för alla stilar och smaker, som kan användas i just det syfte som du är ute efter. Bär dem runt halsen, i håret, som en dekoration på din väska. Det finns inga rätt eller fel när det gäller denna accessoar. Använd din fantasi och låt din personlighet avspeglas i din klädsel och det sätt du väljer att förhöja den med scarfar och sjalar.

Man kan till exempel använda en scarf som skärp, eller bara som en dekoration som förändrar ett par byxors uttryck genom att knytas i en eller flera av byxans hällor. De kan även knytas på olika sätt och användas i håret som hårband, eller en del av en uppsättning.

Även om du använder sjalen på ett traditionellt sätt, det vill säga runt din hals, finns det olika fiffiga sätt att knyta den på så att den blir väldigt dekorativ, och tillför mer detaljrikedom än om den bara lindas runt halsen som man brukar – även om detta också kan vara väldigt passande till vissa typer av outfits. För att lära sig nya intrikata knytsätt kan man titta på instruktionsvideor på till exempel YouTube, där flera fashionistor och stilexperter tipsar om detta.

En sjal är inte bara snygg och kan användas som en detalj som förhöjer din klädsel, den är även ett praktiskt plagg som alltid kan användas. En vacker sjal passar lika bra till högtidsklädseln som nonchalant slängd över axlarna till din jeans- och sneakersoutfit. Sjalen är inte bara snygg utan håller dig också varm. Vira den runt halsen eller använd den som en filt under resan. Användningsområdena är oändliga. Med en sjal i väskan är man alltid redo för oförutsedda händelser, och kan hålla sig varm och bekväm under dessa.