Posted on

Fixa looken med rätt smycken till toppen

Planerar du att gå på fest eller vill du bara piffa upp din vardagliga stil lite? Då kan du med hjälp av enkla medel fixa en bättre look med rätt smycken. Det gäller nämligen att hitta de smycken och accessoarer som passar just dig och din hudton bäst.

 

Vilken färg?

Förbättra din look med hjälp av smycken som passar ihop med dina toppar och övriga outfit genom att välja rätt mellan guld, silver och koppar. Men hur vet man vilken färg man ska välja egentligen? Till att börja med är det viktigt att ta reda på vilken underton man har i huden. Det är den som avgör vilken färg på metallen man bör välja när man ser sig om efter nya smycken. Har man en kall underton ska man välja silver. Har man en varm underton ska man välja guld och om undertonen är neutral kan man välja både guld och silver, men bäst passar man i koppar och brons. Om du sedan vill köpa äkta silver, guld eller brons är upp till dig och din budget att avgöra.

Ta reda på din underton

För att ta reda på ens underton finns olika testar man kan göra. Ett sätt är att ställa sig framför spegeln i naturligt dagsljus utan smink. Placera sedan ett vitt papper eller lakan runt huvudet och halsen. Om hudtonen går mer åt gult har man en varm hudton. Om den går mer åt rosa har man en kall hudton. Dessutom kan man ta en titt på sina ådror. Om färgen på ådrorna är gröna har man en varm hudton, är de blålila är hudtonen kall. Har man svårt att avgöra vilken färg ådrorna har är man troligtvis neutral. Man kan även sätta på sig smycken med de olika färgerna och se vilken man tycker man passar bäst i.