Posted on

Klockor för kvinnor

Såväl kvinnor som män söker fina accessoarer och även kvinnor uppskattar ett vackert armbandsur. De allra flesta klockmärkena tillverkar klockor för båda könen men kanske är det så att kvinnor tycker om att alternera sina accessoarer i större utsträckning än män? En mans accessoargarderob är ofta något mer begränsad i urvalet av föremål.

En damklocka är ett smycke som ska matchas till såväl kläder som andra smycken. Ofta talar klockan om vem kvinnan är, vad hon har för stil, och den kan stärka en hel outfit. Populära märken som inte gör alltför stora hål i budgeten är Daniel Wellington, Marc by Marc Jacobs, Casio, Gant och Michael Kors men de allra flesta smyckes- och klädmärken erbjuder också klockor varför utbudet är enormt. Kanske har kvinnor flera armbandsklockor att välja på? Ett maskulint ur, en klocka prydd av diamanter, ett rejält armband, ett smäckert handledssmycke, ett statement eller ett föremål som helst inte ska synas – valen är många!

Kanske ställer dagens kvinna högre krav på sin klocka än vad hon gjorde för fyrtio år sedan? Idag använder sig många av mobiltelefonen för att se vad klockan är varför armbandsuret blir mer av ett smycke och tillverkarna måste hänga med i tiden. Men även kvinnor ställer högra krav på sina armbandsur och vill man ha en bred klockgarderob där också kvalitetsur finns att tillgå kan man fynda ur på auktion, Kaplan eller pantbanken. Ett kvalitetsur är också en accessoar som håller länge då det, förmodligen, ger dess innehavare möjlighet att byta batteri och att laga klockan vid behov.

För kvinnan som vill investera i en klocka av känt märke och som är beredd att investera lite mer står märken som TAG Heuer, Breitling, Chopard, Omega och Rolex högt i kurs.