Posted on

Samma design, olika märken,

Ofta trillar vi över smycken och accessoarer av exklusiva märken som vi blir förtjusta i men där vi inser att priset kommer att gräva ett enormt hål i plånboken. Ett hål vi inte har möjlighet att gräva. Tur då att billigare märken ofta kopierar de dyra!

Ett exempel är Bottega Venetas väska ”the shoulder pouch” som betingar ett pris om över 22 000 svenska kronor. En liknande väska från NA-KD kostar mindre än 500 svenska kronor och det finns flertalet andra märken som erbjuder snarlika produkter.

Ett annat exempel är bälten/skärp från Gucci. Ett sådant i original går loss på över 3000 svenska kronor men här kan man antingen köpa en välgjord kopia som utger sig för att vara Gucci eller köpa en liknande modell från ett annat märke och spendera under hälften – eller ännu mindre!

Balenciaga accessoarer och smycken är kända för att betinga höga priser. Ett par örhängen för närmare 4 000 svenska kronor är för många en dröm svår att uppnå. Tur då att det finns mängder av märken som erbjuder produkter, under sina egna namn (inga fake-kopior), som påminner om det populära lyxmärket. Ofta är kopian så pass lik originalet att det är svårt att avgöra om det är en äkta Balenciaga.