Posted on

Vackraste accessoaren är ditt hår

Den vackraste accessoaren är utan tvekan ditt hår och din frisyr. Oavsett om du har långt, kort, mellanlångt, lockigt eller rakt hår behöver du ta hand om ditt hår. Att få ett vackert hår är varken komplicerat, dyrt eller svårt. Det handlar mer om vilka rutiner du har för din hårvård. Känns ditt hår livlöst och glanslöst? Genom att ändra dina dagliga vanor kan du enkelt få tillbaka liv och lyster i ditt hår.

 

Värmestyling och tvättning

Att styla håret med värmeverktyg är populärt och ger ett fint resultat men bara under förutsättningen att du inte värmestylar håret varje dag. Använd värmeverktyg för att styla ditt hår endast i nödfall och se till att du använder värmeskydd. Var noga med att verktyget inte är för varmt utan bör ligga på runt 180 grader. Ett tips är att använda papiljotter istället (som inte skadar ditt hår) eller gå till frisören och styla om ditt hår med en ny och fräsch frisyr.

Tvätta inte håret med schampo varje dag utan minska ditt tvättande till (exempelvis) var tredje dag. Du tvättar bort hårets naturliga oljor genom att tvätta håret dagligen, vilket gör mer skada än nytta. Var dessutom noga med att använda kvalitetsprodukter. Du kommer att upptäcka att denna nya vana kommer att minska förekomsten av kluvna toppar och att ditt hår ganska snart kommer att få ett friskare och fräschare utseende.

Sola mindre och ät rätt

Vi använder gärna solskydd på vår hud när det är soligt men även ditt hår kommer att ta stryk av för mycket sol. Du kan skydda ditt hår genom att till exempel spreja på värmeskydd med SPF när du går till stranden. Det är också bra att kamma igenom håret med ett ”leave-in-balsam” under varma sommardagar. Att äta rätt är viktigt för vår kropp men lika viktigt för vårt hår. Dyra hårprodukter kommer inte att fixa ditt hår om du äter fel. Fokusera på att äta mat som innehåller gott om järn, omega-3 och zink för att få ett vackert och friskt hår. Många har problem med seninflammationer som till exempel tennisarmbåge från träning trots att de äter rätt och sköter om sin kropp. Hos Nordic Hair Clinic kan du via en effektiv behandling, ortopedisk PRP, få hjälp med exempelvis artros, sårläkning, förbättring av din huds kvalitet och långvariga smärtsamma seninflammationer. En PRP-behandling hos Nordichair.com är naturlig och helt utan biverkningar, risk för allergier eller komplikationer. Nordic Hair Clinic utför även hårtransplantation samt behandling för håravfall.

Klipp ditt hår regelbundet

För att få ett hår som ser friskt och välvårdat ut behöver du klippa ditt hår med jämna mellanrum (även om du sparar för långt hår). Slitna och delade hårtoppar kan inte behandlas bort med hårprodukter utan det enda som fungerar är att klippa bort dem. Ju längre du väntar med att klippa håret desto mer kommer frisören behöva klippa bort för att bli av med det slitna och skadade håret. När du går till din frisör kan det vara en god idé att kanske ändra frisyr. Det finns massor av snygga frisyrer att välja mellan och det är kanske dags att förnya din look.